До новин

До кінця наступного року на ліквідацію залишать максимум 10 банків

09 грудня, 2019
Банкрутство фінустанов
До кінця наступного року на ліквідацію залишать максимум 10 банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб наступного року планує завершити ліквідацію низки банків, серед яких Дельта Банк, банки «Надра», «Фінанси і кредит», а також Платинум Банк.

Про це журналістам сказала директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Світлана Рекрут, повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” із посиланням на “Укрінформ”.

"Ми плануємо увійти в 2021 рік з 7 банками, максимум з 10. Наступного року будуть повністю ліквідовані такі ключові банки, як Дельта банк, Надра банк, Фінанси і кредит і Платинум банк", - сказала Рекрут.

Вона також зазначила, що в 2021 році, найімовірніше, Фонд гарантування ще працюватиме над ліквідацією ВТБ банку, і тих банків, де зараз є якісь судові заборони або, наприклад, кримські банки.

Рекрут також додала, що в поточному році Фондом гарантування була завершена ліквідація 40 банків. Фонд гарантування отримав від продажу активів неплатоспроможних банків близько 7 млрд грн.

Як повідомлялося, у 2018 році завершилася процедура ліквідації перших чотирьох банків, які були передані в управління Фонду: Держзембанк, Ерде Банк, банк "Таврика" і Класикбанк. Крім того, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у 2018 році через систему торгів Prozorro.Продаж продав 5,1 тис. лотів на 6,3 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар