До новин

Українська «дочка» російського держбанку закривається

08 січня, 2020
Банкрутство фінустанов
Українська «дочка» російського держбанку закривається

Промінвестбанк, що належить російському державному Внєшекономбанку, повідомив про скликання позачергових зборів акціонерів, які мають відбутися 6 лютого.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на систему розкриття інформації НКЦПФР.

У порядок денний включені в т.ч. питання припинення здійснення Промінвестбанком банківської діяльності без припинення юридичної особи, а також затвердження відповідного плану.

За результатами стрес-тесту, проведеного в 2019 році, в Промінвестбанку за базовим макроекономічним сценарієм була встановлена його потреба в капіталі на 4,6 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - на 6,32 млрд грн.

За даними банку, з урахуванням здійснених ним заходів, на 01.09.2019 потреба в капіталі за базовим макросценарієм зменшилася до 2,7 млрд грн, а за несприятливим макросценарієм - до 3,96 млрд грн.

Як повідомлялося, оцінка стійкості банків базувалася на таких макроекономічних припущеннях НБУ щодо курсу: для базового сценарію - 30 грн/дол на кінець 2019 року, для несприятливого сценарію - 37 грн/дол.

За підсумками 11 місяців 2019 року Промінвестбанк декларував прибуток 1,1 млрд грн.

У грудні банк повідомив, що залишив лише одне відділення для обслуговування клієнтів.

У кінці листопада Промінвестбанк оголосив про закриття поточних рахунків фізичних осіб-підприємців, а дещо згодом - про припинення співпраці з Mastercard і зупинку обслуговування карткових рахунків юросіб-клієнтів.

Власником Промінвестбанку є російська держкорпорація ВЕБ.РФ (Внєшекономбанк).

Коментарі
Додати коментар