До новин

Суд заблокував примусовий продаж акцій української "дочки" російського банку

19 лютого, 2020
Банкрутство фінустанов
Суд заблокував примусовий продаж акцій української "дочки" російського банку

Окружний амінсуд Києва частково задовольнив позов "Промінвестбанку", заборонивши примусовий продаж 97,77% акцій банку, який мав відбутися 11 лютого на біржі ПФТС.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація в Україні" із посиланням на FinClub.

У рішенні суду від 11 лютого йдеться, що заборона на примусовий продаж акцій банку поширюється до вступу в законну силу рішення, прийнятого за результатами судового розгляду цієї адміністративної справи по суті.

«Акції ПАТ «Промінвестбанк» у загальній кількості 99,7726% належать Державній корпорації розвитку «ВЕБ.РФ», юридичній особі, створеній за законодавством Російської Федерації, і резиденту РФ. Згідно ч. 1.1 ст. 5 федерального закону Російської Федерації «Про державної корпорації розвитку «ВЕБ.РФ» від 17 травня 2007 року №82-ФЗ, майно ВЕБ.РФ належить йому по праву власності. Згідно ч. 2 ст. 5 зазначеного закону Російської Федерації «ВЕБ.РФ» не відповідає за зобов'язаннями РФ. Російська Федерація не відповідає за зобов'язаннями ВЕБ.РФ. У зв'язку зі зазначеними положеннями, у суду відсутні підстави вважати, що акції належать кому-небудь, крім ВЕБ.РФ, що в свою чергу свідчить про наявність ознак явну протиправність дій з передачі акцій банку на торги, призначені на 11 лютого 2020 року», - йдеться в документі.

Коментарі
Додати коментар