До новин

НБУ почав другий етап реформування банківської системи

17 липня, 2015
Санація
НБУ почав другий етап реформування банківської системи

Національний банк України розпочинає другий етап реформування банківської системи, основними завданнями якого є відновлення довіри, підвищення захисту прав кредиторів і споживачів, розвиток інфраструктури.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева на засіданні профільного фінансового комітету Верховної Ради, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Розпочато другий етап - так зване перезавантаження банківської системи», - сказала вона.

Гонтарева зазначила, що перший етап - очищення банківської системи - практично завершено.

«Очищення банківської системи вже сталося. Не можу це сказати про банки 3-ої і 4-ої групи, оскільки тільки зараз ретельно їх перевіряємо. Але це дуже маленькі банки: вони ніяк не впливають на банківську систему, оскільки на 35 найбільших банків припадає 85% нашого банківського сектора», - вказала Гонтарева.

За її словами, у другому півріччі 2015 року НБУ має намір перейти до третього етапу реформування банківської системи - етапу її стійкого розвитку.

У довгостроковій перспективі - за 4 роки - Нацбанк у рамках програми розширеного фінансування EFF має намір наростити резерви до 30,5 млрд доларів, дотримуючись політики гнучкого обмінного курсу, зазначила Гонтарева.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ планує скасувати обов’язкову реєстрацію статутів банків.

Коментарі
Додати коментар