До новин

ФГВФО йде в іноземні юрисдикції, щоб стягнути збитки, завдані кредиторам неплатоспроможних банків

26 травня, 2020
Банкрутство фінустанов
ФГВФО йде в іноземні юрисдикції, щоб стягнути збитки, завдані кредиторам неплатоспроможних банків

Фонд гарантування вкладів підписав перші договори щодо представництва інтересів Фонду та неплатоспроможних банків у судових процесах (кримінальних, цивільних, господарських) про відшкодування збитків, заподіяних таким банкам та їхнім кредиторам пов’язаними з банками особами (власниками, керівниками та/або іншими особами, визначеними законодавством) у закордонних юрисдикціях та за необхідності у юрисдикції України.

Підписання договорів стало успішним завершенням відкритих конкурсів, оголошених Фондом в середині листопада 2019 року щодо повернення активів ПАТ «Дельта Банк» та ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит», виведених за кордон, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу Фонду.

- 02.04.2020 року підписано договір з компанією GATELEY Plc щодо закупівлі послуг з представництва інтересів Фонду та/або АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

- 10.04.2020 року укладено договір з компанією DWF Law щодо закупівлі послуг з представництва інтересів Фонду та/або АТ «Дельта Банк».

«Завданням цих двох компаній Grant Thornton UK LLP та Kroll Assocíates U.K.Limited і буде вжиття всіх необхідних заходів, спрямованих на розшук та ідентифікацію активів, виведених за кордон власниками цих двох неплатоспроможних банків, а також встановлення їхніх активів, на які можна буде звертати стягнення (попередньо накладати всесвітній арешт) під час судових процесів за кордоном», - пояснили у ФГВФО.
Коментарі
Додати коментар