До новин

Багато страхових компаній і кредитних спілок недостатньо фінансово стійкі – НБУ

25 червня, 2020
Банкрутство фінустанов
Багато страхових компаній і кредитних спілок недостатньо фінансово стійкі – НБУ

Нацбанк констатує, що з початку липня стає регулятором більшості учасників небанківського фінансового ринку, зокрема страхових компаній, кредитних спілок та фінансових компаній.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні»

Як зауважує Нацбанк, у фокусі його найбільшої уваги будуть кредитні спілки та страхові компанії, адже "саме вони активно працюють із коштами фізичних осіб та бізнесу".

"Попередній аналіз засвідчив, що багато гравців у цих сегментах недостатньо фінансового стійкі. Тому правила гри для них буде поступово змінено. Зокрема НБУ ініціює впровадження на страховому ринку підходів до регулювання та нагляду, що базуватимуться на пакеті законодавства ЄС Solvency.

Це дасть змогу посилити платоспроможність і ліквідність страхових компаній, поліпшити конкурентне середовище та краще захищати права споживачів фінансових послуг. Крім того, НБУ розширить макропруденційне регулювання на небанківський сектор.

Водночас на сьогодні він не є джерелом помітних системних ризиків через невеликий розмір та простоту фінансових продуктів", - зазначає НБУ.

Коментарі
Додати коментар