До новин

НБУ зібрав 1,1 млрд грн з банків-банкрутів у першому півріччі

16 липня, 2020
Банкрутство фінустанов
НБУ зібрав 1,1 млрд грн з банків-банкрутів у першому півріччі

За даними НБУ, за перше півріччя 2020 року він отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,1 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресслужбу регулятора.

Найбільше коштів отримано від реалізації заставлених банками майнових прав за кредитними договорами – 606,4 млн грн та об’єктів нерухомого майна – 161,5 млн грн.

Також частково заборгованість була погашена за рахунок

- звернення Нацбанком стягнення на нерухоме майно шляхом набуття його у власність на загальну суму 99,7 млн грн;

- реалізації в межах виконавчого провадження заставленого нерухомого майна поручителів неплатоспроможних банків загальною сумою 48,8 млн грн;

- отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими Національному банку кредитними договорами загальною сумою 161,9 млн грн;

- інших джерел погашення заборгованості загальною сумою 19,4 млн грн.

За найвищу ціну – 60,7 млн грн у 2020 році реалізовано об’єкт нерухомого майна, переданий ПАТ "ВіЕйБі Банк" у заставу Національному банку.

Впродовж першого півріччя 2020 року Нацбанк погодив умови реалізації заставлених майнових прав за кредитними договорами із сукупною початковою ціною реалізації 31,17 млрд грн та об’єктів нерухомого майна із сукупною початковою ціною реалізації 1,45 млрд грн.

НБУ із 2014 року ініціював подання 117 судових позовів з метою повернення неплатоспроможними банками заборгованості за кредитними договорами за рахунок активів майнових та фінансових поручителів. Усі судові рішення щодо фінансових поручителів та майнових поручителів, які набрали законної сили, ухвалені на користь Національного банку. Наразі вживаються заходи щодо їх примусового виконання.

На розгляді в судах перебуває ще 32 справи, а також 10 справ про банкрутство майнових поручителів.

Коментарі
Додати коментар