До новин

МВФ стурбований ситуацією довкола Приватбанку – міністр

14 вересня, 2020
Банкрутство фінустанов
МВФ стурбований ситуацією довкола Приватбанку – міністр

Міністр фінансів Сергій Марченко каже, що МВФ стурбований ситуацією довкола Приватбанку, НАБУ та COVID-фонду.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на коментар Марченка в ефірі телеканалу "Інтер".

"Дійсно очікувався приїзд місії (МВФ – ред.) на кінець липня. Потім вони попросили трошки часу. Серпень був відпускний період. І ми очікуємо, що найближчим часом МВФ прийме все-таки рішення, коли буде місія.

Є запитання і політичного характеру. Наприклад, їх турбує ситуація з Приватбанком, їх турбує ситуація з антикорупційними органами, турбує ситуація, як використовуються кошти COVID-івського фонду. Ми цю інформація зараз їм надаємо, я не бачу жодних підстав для паніки. Це нормальний процес діалогу", - сказав міністр.

Нагадаємо, представник МВФ Джеррі Райс в четвер заявив, що створення ефективної системи протидії корупції було найважливішим елементом взаємодії Фонду з Україною останніми роками, відмовившись коментувати рішення Конституційного Суду стосовно директора НАБУ Артема Ситника.

"Підтримка незалежності, цілісності НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Вищого антикорупційного суду (ВАКС) - ключ до структурних реформ і переходу до більш сильного та справедливого зростання, попередня умова поточної програми підтримки МВФ", - сказав представник МВФ.

За його словами, дискусії щодо поточної програми stand-by тривають. "Я не можу надати дати місії щодо першого (її) перегляду", - сказав Райс.

8 вересня Верховний Суд зупинив виконання ухвали Печерського райсуду м. Києва про стягнення фірмами Суркісів з Приватбанку $350 млн.

Коментарі
Додати коментар