До новин

Прем’єра Словаччини звинуватили у зв’язках із збанкрутілою фінустановою

21 вересня, 2020
Банкрутство фінустанов
Прем’єра Словаччини звинуватили у зв’язках із збанкрутілою фінустановою

Опозиція звинувачує словацького прем’єр-міністра Ігора Матовича та його родину в отриманні коштів від збанкрутілої фінустанови Arca Capital.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Європейську правду".

 За даними actuality.sk, колишній прем'єр-міністр і глава опозиційної партії "Голос-соціальна демократія" Пітер Пеллегріні заявив, що родина чинного голови словацького уряду отримала кошти від збанкрутілої Arca Capital.

За його інформацією, мова йде про суму у 10 млн євро, які були виплачені після оголошення про банкрутство в обхід інтересів інших вкладників.

Сам Матович спростовує отримання коштів. За його словами, його дружина дійсно інвестувала у цю компанію, проте меншу суму – 600 тис євро, однак так і не отримала цих коштів. "Ми очікуємо на погашення наших векселів, так само, як і інші вкладники",- зазначив Матович.

В опозиції, втім, незадоволені цією відповіддю, наголосивши, що прем’єр не надав жодних доказів своїх слів.

Нагадаємо, це не перший скандал, в який попав голова словацького уряду. Влітку університет Коменського у Братиславі  визнав дипломну роботу прем’єр-міністра Ігоря Матовича, на чию адресу лунають звинувачення у плагіаті, невідповідною належним критеріям.

Коментарі
Додати коментар