До новин

Нацбанк анулював ліцензії шістьом страховикам

19 жовтня, 2020
Банкрутство фінустанов
Нацбанк анулював ліцензії шістьом страховикам

Національний банк 11 вересня ухвалив рішення про анулювання всіх ліцензій шістьом страховим компаніям на підставі поданих ними заяв.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили у регулятора, ліцензій позбулися страхові компанії "Гарант-Система", "Кремінь", "В. І П.", "Інгруп", "Страхові гарантії", "Проксіма".

Крім того, 9 жовтня було ухвалено рішення про анулювання всіх ліцензій СК "Захід-Резерв" і 25 вересня 2020 року - СК "Укрфінстрах" на підставі поданих заяв.

Відповідаючи на запитання агентства про причини та наслідки для страхового ринку анулювання ліцензій СК "Кремінь", оскільки компанія посідала лідируючі позиції зі збору премій, у НБУ зазначили, що страховик звернувся до Національного банку із заявою про анулювання всіх його ліцензій за власним бажанням.

Обсяги страхових премій СК "Кремінь" у 2019 році становили майже 1,5 млрд грн, у I кварталі 2020 року - 242 млн грн. Однак компанія практично не працювала з фізичними особами (їхня частка в загальному обсязі премій у 2019 році становили лише 0,25%).

Основним напрямом діяльності СК "Кремінь" було обслуговування юридичних осіб та надання послуг із перестрахування з добровільних видів страхування майна, вантажів та відповідальності. Рівень виплат компанії за цими видами у 2019 році становив 0,42%.

Як повідомлялося, згідно з даними Нацкомфінпослуг частину отриманих валових премій у 2018 році передали в перестрахування, зокрема СК "Кремінь" - валові премії 2,223 млрд грн, передано перестрахувальникам 2,121 млрд грн; СК "Проксіма" - 2,094 млрд грн і 2,071 млрд грн відповідно, СК "Страхові гарантії" - 1,249 млрд грн і 1,226 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар