До новин

ДТЕК хочуть зобов'язати побудувати підстанцію для "Аркади" за 320 мільйонів

08 лютого, 2021
Банкрутство фінустанов
ДТЕК хочуть зобов'язати побудувати підстанцію для "Аркади" за 320 мільйонів

Згідно з текстом меморандуму щодо добудови житлових комплексів банку "Аркада", енергокомпанія "ДТЕК Київські електромережі" зобов'язується побудувати за свій рахунок підстанцію і повітряну лінію. У самій компанії кажуть, що це незаконно.

Про це повідомила пресслужба "ДТЕК Київські електромережі", передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Економічну правду".

Енергокомпанія визначена як сторона Меморандуму між довірителями "Аркади", забудовником Stolitsa Group та іншими суб'єктами. Однак ДТЕК не отримала офіційний екземпляр тексту.

"Станом на 5 лютого "ДТЕК Київські електромережі", визначена як сторона Меморандуму, не отримала екземпляр тексту Меморандуму, не була притягнута до розробки його умов і не мала можливості висловити свою позицію", – заявили в пресслужбі.

У документі зазначено, що ДТЕК КЕМ повинна побудувати за свій рахунок підстанцію "Аркада" та повітряну лінію 110 кВ "ТЕЦ-5 – Аркада" для електропостачання 10 тис клієнтів ЖК "Патріотика на озерах".

"Це суперечить чинному законодавству", – заявили в компанії.

Зазначається, що будівництво об'єктів енергетичної інфраструктури міста Києва здійснюється як за рахунок приєднання (щодо об'єктів, які будуються для конкретного замовника), так і за рахунок інвестиційної програми, яка затверджується незалежним державним регулятором НКРЕКП.

"Будівництво підстанції "Аркада" та повітряної лінії 110 кВ "ТЕЦ-5 – Аркада" планувалося за рахунок замовника приєднання, і не було включено в інвестиційну програму ДТЕК КЕМ. ДТЕК КЕМ не має джерел для фінансування цих об'єктів", – йдеться в повідомленні.

В енергокомпанії додали, що орієнтовна вартість робіт становить 320 млн грн, що становить 63% від розміру інвестиційної програми ДТЕК КЕМ для оновлення енергетичної інфраструктури всього міста Києва.

"Якщо припустити включення будівництва об'єктів "Аркада" – ЖК "Патріотика" і "Патріотика на озерах" в інвестиційну програму ДТЕК КЕМ через її коригування та узгодження Нацрегулятором НКРЕКП, то це означає, що компанія не матиме коштів виконати 63% робіт, які прямо впливають на якість електропостачання 1,3 мільйона клієнтів Києва", – зазначили в компанії.

"ДТЕК Київські електромережі" сприятимуть вирішенню проблем і підключенню до мереж ЖК "Патріотика", але виключно в рамках чинного законодавства.

"ДТЕК КЕМ розуміє важливість вирішення проблем майбутніх власників квартир ЖК "Патріотика на озерах" та докладає максимум зусиль для врегулювання питання приєднання. 4 лютого ДТЕК надав КМДА свої пропозиції для збалансованого рішення, що дозволить вирішити проблеми жителів будинків "Аркади" без нанесення шкоди розвитку енергетичної інфраструктури всього міста", – резюмували в прес-службі.

Коментарі
Додати коментар