До новин

НБУ призупинив ліцензії дев’яти страховиків

26 квітня, 2021
Банкрутство фінустанов
НБУ призупинив ліцензії дев’яти страховиків

Національний банк застосовував заходи впливу до 9 страхових компаній за порушення нормативів – їм тимчасового зупинили всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на пресслужбу НБУ.

23 квітня, відбулося п’яте засідання Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг, на якому розглядалися ці акти. У результаті Національний банк застосував заходи впливу до 9 страховиків. З них 4 провадять діяльність зі страхування життя.

Такий захід впливу регулятор обґрунтовує тим, що ці компанії не мають достатньо прийнятних активів для виконання страхових зобов’язань. Крім цього, ці страховики не мають необхідного обсягу прийнятних активів для поглинання збитків, які можуть виникнути в майбутньому, а це має прямим наслідком загрозу повного та своєчасного виконання зобов’язань за укладеними договорами страхування. Якщо компанії продовжать укладати договори страхування в умовах такого фінансового стану, це призведе до збільшення їхніх зобов’язань та збільшення ризику неповного або несвоєчасного виконання зобов’язань перед більшою кількістю споживачів та інших клієнтів.

Щодо восьми компаній Національний банк застосував захід впливу у вигляді зобов'язання вжити заходів для усунення порушення нормативу платоспроможності та достатності капіталу та деяких інших нормативів. Йдеться про:

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "КИЙ АВІА ГАРАНТ" (ЄДРПОУ 30383799);

ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "БЕНЄФІТ" (ЄДРПОУ 38927423);

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ГАММА" (ЄДРПОУ 33947733);

ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ЛІДЕР" (ЄДРПОУ 43141969);

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "НАДІЯ" (ЄДРПОУ 14060678)

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ СТРАХОВЕ ТОВАРИСТВО "НОВИЙ ДНІПРО" (ЄДРПОУ 20473887);

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ СТРАХОВЕ ТОВАРИСТВО "АСТРО-ДНІПРО" (ЄДРПОУ 13626422);

ТОВАРИСТВО З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "СОЮЗ-ДНІПРО" (ЄДРПОУ 35341947).

Усі зазначені компанії не усунули порушення станом на 31 грудня 2020 року та не надали до Національного банку інформацію про самостійне усунення порушень. Страховики зобов’язані усунути порушення та подати Національному банку звіт про усунення, а також засвідчені у належний спосіб документи, які це підтверджують, в строк до 7 червня 2021 року.

Ще одній компанії – ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ДІ'ЛАЙФ" (ЄДРПОУ 31623500) – Національний банк тимчасово зупинив дію ліцензії зі страхування життя. Ця компанія була зареєстрована 19 вересня 2001 року та здійснювала діяльність зі страхування життя. Компанія знаходиться в місті Полтава і має відокремлені структурні підрозділи. Обсяг страхових премій (платежів) із страхування життя за 2020 рік, становить 0,0 тис. грн та не змінився, якщо порівняти з 2019 роком. Обсяг сформованих страхових резервів становить 1,225 млн грн. Страховик не має страхових виплат у 2020 році. Зазначена інформація свідчить, що ПрАТ “СК “ДІ’ЛАЙФ” фактично не провадить діяльність зі страхування життя.

Коментарі
Додати коментар