До новин

НБУ анулював ліцензії шести фінкомпаній

23 червня, 2021
Банкрутство фінустанов
НБУ анулював ліцензії шести фінкомпаній

Національний банк за результатами позапланових інспекційних перевірок ухвалив рішення застосувати до шести фінансових компаній захід впливу у вигляді відкликання всіх ліцензії на провадження діяльності із надання фінансових послуг через відмову у проведенні перевірки.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на пресслужбу регулятора.

Відповідні рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 18 червня. Захід впливу застосовано до:

  1. ТОВ "ФК "АННЕСІ" (ЄДРПОУ 42062950)
  2. ТОВ "ФК "БУДІНВЕСТКОНСАЛТ-21" (ЄДРПОУ 42041332)
  3. ТОВ "КУ "ПРИВАТ ІНВЕСТГРУП" (ЄДРПОУ 40343490)
  4. ТОВ "ФК “ОСНОВАФІНАНС" (ЄДРПОУ 41736675)
  5. ТОВ "МАНТОР" (ЄДРПОУ 40157061)
  6. ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ФІНАНС ІННОВАЦІЯ" (ЄДРПОУ 41146462).

Департамент виїзних перевірок Національного банку в травні цього року здійснив позапланові інспекційні перевірки цих шести фінансових компаній. За результатами перевірок встановлено та зафіксовано факт відмови у проведенні перевірки, оскільки уповноважені особи НБУ не були допущені до здійснення перевірки та/або особа, уповноважена представляти інтереси фінансової компанії, була відсутньою упродовж першого дня перевірки.

Рішення про застосування заходів впливу набули чинності з 18 червня. З цього моменту вказані фінансові компанії втратили право здійснювати діяльність з надання фінансових послуг, що потребує наявності відповідної ліцензії, зокрема:

  • укладати договори (продовжувати строк чинних договорів) про надання фінансових послуг із клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких була видана ліцензія;
  • укладати договори (уносити зміни до чинних договорів) про надання фінансових послуг, які мають як наслідок збільшення зобов'язань учасника ринку небанківських фінансових послуг перед клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких була видана ліцензія.
Коментарі
Додати коментар