До новин

НБУ виключив з реєстрів три компанії та позбавив п’ять установ ліцензій

21 липня, 2021
Банкрутство фінустанов
НБУ виключив з реєстрів три компанії та позбавив п’ять установ ліцензій

Три компанії виключено з реєстрів та п’ять установ добровільно відмовилися від ліцензій.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу регулятора.

Національний банк України виключив дві компанії – ТОВ "ПРОКСИМА-ГРУП" та ТОВ "КОМПАНІЯ-АТЛАНТ"– із Державного реєстру фінансових установ на підставі їх власних заяв. Ще одну компанію – ТОВ "ОЛМАКС ГРУП" – добровільно виключено з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 16 липня 2021 року.

ТОВ "ПРОКСИМА-ГРУП" та ТОВ "КОМПАНІЯ-АТЛАНТ" мали по три ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. Усі ліцензії було анульовано 18 червня 2021 року.

ТОВ "ОЛМАКС ГРУП" не мало ліцензій на надання фінансових послуг.

Крім того, Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг п’яти установам.

Так, відкликано усі наявні ліцензії у:

  •     ТОВ "ФК "АВЕРС КАПІТАЛ" чотири ліцензії – на надання послуг із фінансового лізингу, надання послуг з факторингу, надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також надання гарантії;
  •     Кредитної спілки "Фінансова підтримка" одну ліцензію на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Додатково повідомляємо, що зобов’язання Кредитної спілки "Фінансова підтримка" становили 823,34 тис. грн станом на 1 квітня 2021 року, а її активи – 123,5 млн грн (частка від загального обсягу активів ринку кредитних спілок – 5,3%).

Також відкликано ліцензії на надання гарантій у:

  •     ТОВ "ФК "АЛЬКОР ФІНАНС";
  •     ТОВ "ФК "АЛЬЯНС ПЛЮС".

Також відкликано ліцензію на надання послуг із фінансового лізингу в ТОВ "ЛАЙФЛАЙН ФІНАНС".

Вищезазначені три установи продовжують свою діяльність та мають чинні ліцензії на інші види діяльності з надання фінансових послуг. ТОВ "ФК "АЛЬКОР ФІНАНС" та ТОВ "ЛАЙФЛАЙН ФІНАНС" мають по дві чинні ліцензії – на надання послуг із факторингу та на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. ТОВ "ФК "АЛЬЯНС ПЛЮС" має три чинні ліцензії – на надання послуг із факторингу, на надання послуг із фінансового лізингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Коментарі
Додати коментар