До новин

У Фонду гарантування з’явився підозрілий клон

27 липня, 2021
Банкрутство фінустанов
У Фонду гарантування з’явився підозрілий клон

В Україні працює ТОВ «Фінансова компанія «Фонд гарантування вкладів», яка не має жодного відношення до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Роботу товариства перевірить поліція.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на пресслужбу ФГВФО.

ТОВ «Фінансова компанія «Фонд гарантування вкладів» зареєстрована 25 березня 2021 року (код ЄДРПОУ 44085785).

Фонд гарантування закликає усіх бути уважними при укладенні різного роду угод із вказаною фінкомпанією. У свою чергу Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уже звернувся до Національної поліції з проханням вивчити діяльність компанії-тезки та вжити відповідних заходів з метою запобігання вчиненню можливих шахрайських дій.

З відкритих даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомо, що ТОВ «ФК «Фонд гарантування вкладів» до видів своєї діяльності, крім «будівництво житлових і нежитлових будівель», віднесло, зокрема, і «інші види грошового посередництва», «інші види кредитування», «надання інших фінансових послуг». Спорідненість сфер діяльності та схожість назв можуть вводити в оману клієнтів фінкомпанії.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб направив лист-звернення до компанії-двійника з вимогою змінити назву, а також до Міністерства юстиції із запитом вивчити правомірність проведення реєстраційних дій щодо компанії.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб залишає за собою право звернення до суду. Показово, що серед засновників фінкомпанії є колишні недобросовісні позичальники одного з банків, що ліквідуються. Термін прострочки за договорами яких, на момент продажу, становив близько 10 років.

Коментарі
Додати коментар