До новин

Нацбанк анулював ліцензії ще одній фінкомпанії

28 липня, 2021
Банкрутство фінустанов
Нацбанк анулював ліцензії ще одній фінкомпанії

Національний банк за результатами позапланової інспекційної перевірки ухвалив рішення застосувати до фінансової компанії "Добробут" захід впливу у вигляді анулювання всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу регулятора.

Відповідне рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 23 липня 2021 року.

Як інформує регулятор, Департамент виїзних перевірок Національного банку у червні цього року ініціював позапланову інспекційну перевірку зазначеної фінансової установи. Під час спроби її провести було встановлено та зафіксовано факт відмови в проведенні перевірки, оскільки уповноважені особи Національного банку не були допущені до здійснення перевірки та особа, уповноважена представляти інтереси фінансової установи, була відсутньою упродовж першого дня перевірки. Відмова небанківської фінансової установи в проведенні перевірки є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами чинного законодавства, зокрема статтею 38-1 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності з 23 липня 2021 року. З цього дня фінансова компанія втратила право здійснювати діяльність із надання фінансових послуг, що потребує відповідної ліцензії. Зокрема втратила право:

- укладати договори (продовжувати строк діючих договорів) про надання фінансових послуг із клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких було видано ліцензію;

- укладати договори (уносити зміни до діючих договорів) про надання фінансових послуг, які мають як наслідок збільшення зобов`язань учасника ринку небанківських фінансових послуг перед клієнтами щодо виду фінансових послуг, на провадження яких було видано ліцензію.

"Водночас відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від обов’язку виконувати свої зобов’язання за договорами про надання фінансових послуг, укладеними до дати набрання чинності рішенням про відкликання ліцензій", - наголошує НБУ.

Коментарі
Додати коментар