До новин

Фонд гарантування в судах вимагає 98 млрд грн від осіб, пов’язаних із банками-банкрутами

23 вересня, 2021
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування в судах вимагає 98 млрд грн від осіб, пов’язаних із банками-банкрутами

Тільки у рамках господарської юрисдикції Фонд гарантування вкладів cтаном на 1 вересня подав 69 позовних заяв щодо пов’язаних осіб 44 банків щодо стягнення з них шкоди на користь кредиторів банків. Загальна кількість відповідачів складає 816, а загальна сума позовних вимог – майже 98 млрд грн.

Про це на спеціалізованому форумі «Судовий захист у сфері банківських послуг в умовах ринкової економіки» розповів заступник директора-розпорядника Фонду Віктор Новіков, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Під час сесії «Ліквідація, реорганізація банків. Банкрутство боржників. Актуальні питання виконання судових рішень» Новіков зазначив, що судові процеси є невід’ємною частиною роботи фонду. Пошук виведених активів, робота із великими позичальниками, притягнення до відповідальності пов’язаних з банками осіб, причетних до доведення їх до банкрутства, - це далеко не повний перелік категорій справ, за якими фонд веде роботу.

«При цьому потрібно розуміти, що основна мета Фонду як структури не тільки перемогти у розпочатих процесах, а зробити все, щоби надалі підстав для численних судових розглядів просто не було. Щоби існували чіткі правила, всі учасники ринку їх дотримувалися, а регулятори за цим стежили і превентивно реагували на виявлені порушення, - сказав Новіков.

Організаторами форуму виступили Незалежна асоціація банків України спільно з Асоціацією суддів господарських судів України. Серед спікерів форуму також були виконавча директорка НАБУ Олена Коробкова, представники Національного банку України, судді Верховного Суду,  судді Великої Палати Верховного Суду, правники.

Коментарі
Додати коментар