До новин

Суд скасував результати конкурсу Фонду гарантування з відбору юристів для пошуку активів Платинум Банку

30 грудня, 2021
Банкрутство фінустанов
Суд скасував результати конкурсу Фонду гарантування з відбору юристів для пошуку активів Платинум Банку

22 грудня Госпсуд Києва задовольнив позов ТОВ "Актіо" до Фонду гарантування вкладів та визнав недійсним рішення тендерного комітету ФГВФО про визнання британської юридичної компанії Gateley Plc переможцем конкурсу на закупівлю послуг з пошуку та арешту активів, а також з представництва інтересів ФГВФО та Платинум Банку в закордонних юрисдикціях (за необхідності - в Україні) в судових (кримінальних, цивільних, господарських) процесах щодо відшкодування збитків, заподіяних для Платинум Банку, для Фінбанку та для їх кредиторів, пов'язаними з банками особами (власниками, керівниками, іншими особами).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Також суд визнав недійсним договір, укладений між ФГВФО і Gateley Plc за результатами вказаного конкурсу.

Згідно з судовими матеріалами, ТОВ "Актіо" зазначало, що є одним із юридичних радників ФГВФО з представництва в українських судах інтересів та захисту прав виведених з ринку банків. ТОВ "Актіо" в 2017-2020 роках на запит ФГВФО здійснило комплексний аналіз неплатоспроможності банку "Хрещатик", "Фінанси та кредит", "Платинум Банку", "Фінбанку, "ВіЕйБі Банку", за результатами якого підготувало висновки, що використовуються в процесі доказування в рамках розслідування кримінальних проваджень.

Цитата з рішення суду: "Відповідачем [Фондом гарантування] протиправно було не допущено ТОВ "Актіо" до II етапу проведення конкурсу на закупівлю юридичних послуг, а тому подальше проведення конкурсу, зокрема останнього ІІІ етапу, без вирішення питання правомірності подальшої участі одного з учасників такого конкурсу як ТОВ "Актіо", є неможливим та неправомірним. Однак Фонд гарантування вкладів <...> все ж таки провів останній III етап конкурсу та визначив переможця такого конкурсу, яким стало Gateley Plc".

Нагадаємо, що НБУ визнав "Платинум Банк" неплатоспроможним у січні 2017 року, а в лютому того ж року фінустанову відправили на ліквідацію.

Коментарі
Додати коментар