До новин

Приховувала банкрутство: ексголовбуха Місто Банку судитимуть за фальсифікацію звітності до НБУ

02 лютого, 2022
Банкрутство фінустанов
Приховувала банкрутство: ексголовбуха Місто Банку судитимуть за фальсифікацію звітності до НБУ

Київська міська прокуратура завершила досудове розслідування щодо колишньої головної бухгалтерки збанкрутілого Місто Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу прокуратури.

За даними прокуратури, ексголовну бухгалтерку Місто Банку підозрюють у фальсифікації фінансових документів та звітності банку, а також приховування його неплатоспроможності (ст. 220-2 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, у період з грудня 2018 року по грудень 2020 року підозрювана, на посаді головного бухгалтера АТ «Місто Банк», фальсифікувала звітність про майно фінустанови та надавала таку інформацію Нацбанку з метою приховування стійкої фінансової неспроможності банку.

Наразі обвинувальний акт відносно підозрюваної скеровано до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті.

Торік у квітні СБУ викрила колишніх голову правління та головного бухгалтера Місто Банку на фальсифікації фінансової звітності при поданні до НБУ.

Їм оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 220-2 Кримінального кодексу (фальсифікація фінансових документів банківської установи, за попередньою змовою групою осіб).

У грудні 2020 року Місто Банк був визнаний банкрутом через зменшення нормативів капіталу на 50% і більше від мінімально встановленого рівня.

Торік у січні Фонд гарантування розпочав процедуру ліквідації Місто Банку.

За даними НБУ, контролером банку є колишній народний депутат Іван Фурсін, якому сукупно (прямо та опосередковано) належить 97,18% акцій Місто Банку.

Коментарі
Додати коментар