До новин

Ліквідатор Дельта Банку вимагає від ТОВ "Кавицький" виплати 330 мільйонів боргу

03 лютого, 2022
Банкрутство фінустанов
Ліквідатор Дельта Банку вимагає від ТОВ "Кавицький" виплати 330 мільйонів боргу

Ліквідатор Дельта Банку заявив про кредиторські вимоги до ТОВ "Кавицький" на 328,6 млн грн у рамках справи про банкрутство цієї компанії.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Справа про банкрутство ТОВ "Кавицький" була відкрита ухвалою Госпсуду м. Києва від 20.12.2021 (за ініціативою ТОВ "Галєрон фінанс").

Додамо, що 16.11.2021 Київський апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги НБУ, ФГВФО, ліквідатора Дельта Банку та скасував ухвалу Печерського райуду м. Києва від 28.12.2020 (у справі №757/56776/20-ц), якою у рамках забезпечення позову за клопотанням Михайла та Оксани Кавицьких було заборонено для Дельта Банку вчиняти будь-які дії щодо продажу прав вимоги за низкою кредитних договорів, позичальниками за якими є ТОВ "Кавицький" і позивачі, а також заборонено вчиняти будь-які дії щодо звернення стягнення на предмети іпотеки.

Згідно з судовими матеріалами, відповідні права кредитної вимоги Дельта Банку передав у заставу для НБУ як забезпечення своїх боргових зобов`язань по рефінансування.

17.02.2021 Київський апеляційний суд частково задовольнив апеляційні скарги НБУ і ФГВФО та скасував рішення Печерського райсуду м. Києва від 27.03.2017 (у справі №757/61632/16-ц) в частині визнання недійсними 8 іпотечних договорів, які Сведбанк (його правонаступник - Дельта Банк) уклав з ТОВ “Кавицький” і фізособами

За даними ФГВФО, рішення суду першої інстанції від 27.03.2017 дозволяло вивести з Дельта Банку (як правонаступника Сведбанку) активи, пов’язані з групою компаній Кавицьких, на 418 млн грн.

Як зазначалося, за договорами іпотеки в забезпеченні Дельта Банку по кредитам для групи Кавицьких - комерційна нерухомість у центрі Києва площею майже 2 тис кв м (офіси та магазини одягу й аксесуарів luxury-сегменту на вул. Хрещатик (Пасаж), вул. Володимирській, вул. Городецького; один з об’єктів – на вул. Сагайдачного – був на реконструкції).

Крім того, повідомлялося, що в заставі Дельта Банку – земельні ділянки площею 1,1682 га в Обухівському районі Київської області. Цільове призначення – «для будівництва готельно-ресторанного та торгівельно-розважального комплексу». Ці ділянки - на фасадній стороні новообухівської траси, неподалік популярних ресторанних комплексів.

Коментарі
Додати коментар