До новин

НБУ провів усі заплановані реформи, - Гонтарева

14 вересня, 2015
Санація
НБУ провів усі заплановані реформи, - Гонтарева

Національний банк України провів усі реформи, які планував.

Про це заявила на форумі YES у Києві голова Нацбанку Валерія Гонтарева, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«НБУ досягнув всього, що ми планували. Нам в цьому пощастило, ми незалежні, ми маємо свій бюджет, ми повністю трансформували систему НБУ. Зробили з нього сучасну інституцію», - заявила Гонтарева.

За її словами, всі вражені від того, чого досягнув Нацбанк.

«Ми не тільки скоротили свій штат, але і на 50% скоротили наші основні витрати», - сказала голова НБУ.

Крім того, Гонтарева зазначила, що в першій частині проведення реформ регулятор досягнув багато успіхів.

«В першій частині реформи ми планували розчистити банківську систему і я скажу, що ми провели розчищення. Більше 50 банків було відправлено у Фонд гарантування вкладів і по суті це була сфера олігархічного банкінгу в Україні», - зазначила глава НБУ.

За її словами, на сьогодні Нацбанк знаходиться у процесі перезавантаження.

«Ми знаходимося у процесі перезавантаження банківського сектору, оскільки не можливо запустити кредитування, коли ти в процесі реструктуризації, рекапіталізації, коли не має судової реформи. Ми повинні готуватися до того, що економіка повинна почати рости», - підсумувала Гонтарева.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, днями Гонтарева провела нараду з провідними банкірами, на якій заявила, що владі разом з допомогою МВФ вдалося стабілізувати ситуацію на банківському ринку.

Коментарі
Додати коментар