До новин

Банки поліпшили оцінку макроекономічної ситуації і кредитних ризиків

20 жовтня, 2015
Санація
Банки поліпшили оцінку макроекономічної ситуації і кредитних ризиків

Національний банку України констатує, що банки поліпшили оцінку макроекономічної ситуації і кредитних ризиків.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук контатував, що очікування гравців банківського сектору поступово поліпшуються.

«У банківському середовищі відбувається перелом в оцінці як макроекономічної ситуації, так і кредитних ризиків. Настрої поступово поліпшуються», - зазначив чиновник.

За словами Ваврищука, результати опитування, що було проведене минулого місяця, показали: частка банків, які очікують скорочення портфеля корпоративних кредитів у наступні 12 місяців, знизилася до 29% порівняно з 58% в кінці червня. У той же час все ще значна частина банків скептично налаштована щодо відновлення роздрібного кредитування. Також близько 40% банків-респондентів очікує поліпшення якості кредитного портфеля в перспективі одного року, в той час як наприкінці червня такі очікування були менш ніж у 15% банків-респондентів.

Говорячи про поточні та очікувані тенденції в банківському секторі, Ваврищук зазначив, що в даний час співвідношення кредитів до депозитів все ще високе, хоча й істотно знизилося в порівнянні з піковим значенням більш ніж 250% в кінці 2008 року.

За його словами, НБУ очікує, що в середньостроковій перспективі цей показник поступово знизиться до оптимального діапазону 90-110%, однак це має відбуватися поступово і, природно, за рахунок залучення фондування на внутрішньому ринку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, український бізнес оговтується після кризи: індекс ділових очікувань зріс на 5,6 п.п.

Коментарі
Додати коментар