До новин

За два роки вкладники збанкрутілих банків отримали 54 млрд відшкодувань

10 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
За два роки вкладники збанкрутілих банків отримали 54 млрд відшкодувань

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за останні два роки вивів з ринку 63 фінустанови і виплатив вкладникам цих банків більше 54 мільярдів гривень відшкодування за вкладами.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду із посиланням на заяву його директора-розпорядника Костянтина Ворушиліна на розширеному засіданні адміністративної ради фонду за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Національного банку Валерії Гонтаревої та міністра фінансів Наталії Яресько.

Для порівняння, як зазначив Ворушилін, у 1998-2013 роках фонд вивів з ринку 34 банку і за ці 15 років виплатив вкладникам 5,8 мільярда гривень відшкодування.

За інформацією Фонду, для фінансування виплат отримані запозичення у держави на 45,1 мільярда гривень, а також фонд активно підвищує ефективність роботи з активами неплатоспроможних банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ створює департамент запобігання корупції та департамент консолідованого продажу та управління активами.

Коментарі
Додати коментар