До новин

Fitch підвищило рейтинг «Нафтогазу»

27 листопада, 2015
Санація
Fitch підвищило рейтинг «Нафтогазу»

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило НАК «Нафтогаз» довгостроковий рейтинг дефолту емітента з СС до CCC після дії по суверенних рейтингах.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу агентства.

Рейтинг у національній валюті підтверджений на рівні CCC.

Дані рейтингові дії послідували за підвищенням суверенного рейтингу України з рівня RD до CCC.

Рейтинги «Нафтогазу» знаходяться на одному рівні з суверенними рейтингами України, його єдиного акціонера, і відображають сильні зв'язки з державою, збереження слабких фінансових показників і схильність до політичних ризиків.

На думку Fitch, своєчасна фінансова підтримка від держави продовжує відігравати ключову роль для кредитоспроможності «Нафтогазу», який як і раніше має істотний операційний дефіцит (хоча він знижується зважаючи поетапної лібералізації цін), викликаний різницею між цінами на імпортований газ і газовими тарифами на внутрішньому ринку для населення і теплогенеруючих компаній.

Fitch підвищив рейтинг України до рівня CCC, так як країна вийшла з дефолту по комерційному зовнішньому боргу, випустивши нові облiгацiї 12 листопада для власників єврооблігацій на суму 15 млрд доларів, за якими допущено дефолт.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, хронічно збитковий «Нафтогаз» покращив фінансові показники. За дев'ять місяців 2015 року компанія отримала прибуток у розмірі 0,2 млрд гривень, тоді як за аналогічний період минулого року її збиток становив 42,2 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар