До новин

Веревський продає один з активів Kernel за 1,2 млрд грн

05 лютого, 2016
Санація
Веревський продає один з активів Kernel за 1,2 млрд грн

Колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів Андрій Веревський, який контролює аграрний холдинг Kernel, має намір його продати.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Ділову столицю».

2 лютого був оголошений аукціон з продажу цілісного майнового комплексу ТОВ «Енселко» (Полтава), який призначений на 3 березня цього року. Стартова ціна цього активу становить 1,233 млрд гривень.

Ще в 2011 році Kernel уклав опціон на придбання групи компаній «Енселко» на чолі з однойменним ТОВ. В той момент цю групу, яка обробляла близько 30 тисяч гектарів землі в Хмельницькій області, контролював інвестиційний фонд Finch investments, який заснував британський мільйонер Боб Фінч.

Операція була завершена на початку 2012 року і обійшлася продавцеві трохи більше ніж в 50 млн доларів.

На момент угоди самим «хлібним» активом поглиненої групи компаній було ТОВ «Енселко агро» - його оборот в 2011 році становив близько 150 млн гривень, а в його користуванні перебувала левова частина земельних угідь - близько 25 тисяч га. Ця компанія відразу була переоформлена на ключову холдингову структуру Kernel - Jerste B.V.

Надалі за кілька років на «Енселко агро» були оформлені фактично всі земельні активи компанії Веревського в Хмельницькій області, в результаті чого компанія до кінця 2015 року обробляла вже близько 100 тисяч га угідь в 13 районах цього регіону.

А от іншим компаніям пощастило менше - вони виявилися просто зайвими, і від них було вирішено позбутися.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, власник Kernel позбувся девелоперського бізнесу: у липні збанкрутувала компанія «КДД Груп» - колись одна з найбільших девелоперських структур України. Ще в грудні 2014 року з ініціативою визнання її банкрутом за борг на суму 400 тис. грн. виступило ПАТ «Цукровий союз «Укррос», а у квітні поточного року суд почав її ліквідацію, вважаючи компанію неплатоспроможною.

Коментарі
Додати коментар