До новин

Державна зернова корпорація повернула 80 млн грн дебіторської заборгованості

29 лютого, 2016
Санація
Державна зернова корпорація повернула 80 млн грн дебіторської заборгованості

Голова правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація» Борис Приходько заявив, що протягом 2014-2015 і 2015-2016 маркетингових років ДПЗКУ повернула близько 80 мільйонів гривень дебіторської заборгованості.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі корпорації.

«Держкорпорацією вже повернуто близько 80 млн гривень дебіторської заборгованості, що суттєво вплинуло на фінансово-економічний стан корпорації та можливість використання даних активів у її подальшій господарській діяльності. Робота в цьому напрямку продовжується», - зазначили у прес-службі.

За вказаний період працівниками департаменту економічної безпеки та фінансових ризиків направлено до правоохоронних органів 134 заяви та повідомлення про вчинені у попередніх періодах кримінальні правопорушення.

«Наразі на підставі матеріалів ДПЗКУ органами досудового розслідування відкрито 91 кримінальне провадження, у тому числі за фактами незаконного укладання зовнішньоекономічних контрактів у 2013-2014 роках на поставку зернових з суб'єктами господарювання, які є фінансово неспроможними, створені з метою прикриття незаконної господарської діяльності та задіяні у «схемах» відмивання та легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом», - додали ДПЗКУ.

Крім того, сьогодні головне управління СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом заволодіння представниками компаній Fedcominvest Europe Sarl та Lirtavis Enterprises 60 млн гривень держкорпорації.

Також, у прес-службі нагадали, що з 2015 року у корпорації введено заборону на торгівлю з офшорними компаніями, без передоплати або якщо кінцеві бенефіціари є невідомими особами.

В результаті, у 2015 році при експорті в 2,6 млн тонн зернових ДПЗКУ не отримала жодного долару дебіторської заборгованості.

Нагадаємо, впродовж 2013-2014 років через ряд офшорних компаній з Державної продовольчо-зернової корпорації було виведено більше 200 мільйонів доларів. Йдеться про позикові кошти, які були надані Китаєм ДПЗКУ. Загальна сума кредиту становила 1,5 млрд доларів.

Державна корпорація продавала зерно сумнівним офшорним компаніям, а ті з нею не розраховувалися.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, нардеп зі «Свободи» звинуватив МінАПК у навмисному доведенні ДПЗКУ до банкрутства.

Коментарі
Додати коментар