До новин

Активи агрохолдингу "Мрія" передані в управління нового менеджменту

03 квітня, 2015
Санація
Активи агрохолдингу "Мрія" передані в управління нового менеджменту

Генеральний директор агрохолдингу "Мрія" Саймон Чернявський розповів, що більша частина українських і зарубіжних активів агрохолдингу "Мрія" вже передана в управління призначеного комітетом кредиторів менеджменту.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

"На сьогоднішній день "Мрія" контролює 141 юридичну особу з 200-т, зареєстрованих в Україні, 18 з 21-ої іноземної. Процес передачі контролю продовжується", - зазначив він.

Зокрема, під повним контролем менеджменту вже знаходиться 180 тис. га сільгоспземель, 8 елеваторів і 5 зерносховищ загальною потужністю 615 тис. тон, картоплесховища на 90 тис. тон, 2 крохмальних заводи, насіннєвий завод та 245 одиниць сільгосптехніки. Крім того, на складах знаходиться 83 тис. тон зернових культур і 61 тис. тис картоплі.

"Ми досі не контролюємо цукрові заводи. У зв'язку з цим довелося внести корективи у виробничий план і відмовитися від вирощування цукрових буряків", - розповів Чернявський.

На його думку, ситуація навколо цукрових заводів може негативно позначитися як на самому агрохолдингу так і на цукровій галузі в цілому.

Мова йде про 6 цукрових заводів, розташованих в Тернопільській області. Тому менеджмент компанії зацікавлений в тому, щоб ці заводи відновили свою роботу.

"Ми продовжуємо працювати над тим, аби всі активи були віддані в управління новому менеджменту, і компанія "Мрія" знову стала цілісною", - зазначив гендиректор агрохолдингу.

"Пріоритет номер один - поповнення оборотного капіталу. І менеджмент компанії працює над цим питанням спільно з представниками кредиторів", - заявив Чернявський.

За його словами, менеджмент "Мрії" вже представив комітету кредиторів своє бачення можливих джерел фінансування компанії. "Ми розраховуємо повністю стабілізувати виробництво у 2016 році і, відповідно, генерувати cash flow, достатній для фінансування операційної діяльності власними коштами", - сказав він.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше нове керівництво "Мрії" скаржилося, що ніяк не може отримати контроль над значною кількістю активів підприємства.

"Мрія" винна різним фінустановам близько 1,3 млрд доларів.

Джерело фото: mriya.ua

Коментарі
Додати коментар