До новин

ФДМ обрав оцінювача держпакету акцій «Сумихімпрому»

30 червня, 2016
Санація
ФДМ обрав оцінювача держпакету акцій «Сумихімпрому»

Фонд державного майна вибрав спільне українсько-угорське підприємство «Увекон» оцінювачем планованого до приватизації державного пакету «Сумихімпрому» у розмірі 99,995%.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, оприлюднену на сайді Фонду держмайна.

Строк надання послуг з оцінки складає 34 дні, вартість послуг - 184 тис. гривень.

2015 рік «Сумихімпром», згідно з національними стандартами бухгалтерського обліку, закінчив з чистим прибутком 7,62 млн грн, при цьому в 2014 році збиток підприємства становив 99,41 млн грн.

В кінці 2015 року Господарський суд Сумської області відмовив ФДМУ у задоволенні клопотання про припинення провадження у справі про банкрутство підприємства «Сумихімпром» і продовжив санацію підприємства до 8 червня.

З початку процедури санації підприємства в 2012 році керуючим санацією боржника був призначений голова правління «Сумихімпром» Ігор Лазакович, колишній топ-менеджер Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа.

«Сумихімпром» спеціалізується на виробництві фосфатних добрив, двоокису титану і залізоокисних пігментів.

«Увекон» також був обраний для оцінки держпакету акцій ПАТ «Одеський припортовий завод», приватизація якого запланована на липень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд знову продовжив санацію «Сумихімпрому».

Коментарі
Додати коментар