До новин

«Енергоатом» відновлює платежі ТВЕЛу за ядерне паливо

07 липня, 2016
Санація
«Енергоатом» відновлює платежі ТВЕЛу за ядерне паливо

НАЕК «Енергоатом» відновлює платежі АТ «ТВЕЛ» за свіже ядерне паливо.

Про це повідомило джерело в паливній компанії, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Раніше в середу прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про зняття судовою інстанцією арешту з рахунків «Енергоатому» та відновлення його діяльності.

«Суд зняв арешт і відновив діяльність «Енергоатому». Вітаю рішення суду», - написав прем'єр на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Наприкінці червня віце-президент «ТВЕЛ» Олексій Григор'єв у кулуарах форуму в Сіверську повідомляв журналістам, що ТВЕЛ продовжує постачання палива на українські АЕС, однак платежі за нього не надходять.

Наприкінці квітня «Росатом» повідомляв, що арешт рахунків «Енергоатому» може зрушити графік виготовлення палива і відстрочити повернення ВЯП.

Як відомо, у березні 2016 року Державна виконавча служба заарештувала рахунки і майно «Енергоатому» на загальну суму 200 млрд гривень, фактично заблокувавши фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенеруючої компанії.

Арешт рахунків був проведений у справі про стягнення заборгованості в 127,3 млн гривень на користь ЗАТ СП «Укрелектроват», яку «Енергоатом» вважає сумнівною. Дана сума боргу була сформована шляхом індексації боргу в 2,5 млн гривень за одноосібним рішенням судового експерта.

«Енергоатом» є оператором всіх діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції, оснащені водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, через арешт рахунків «Енергоатому» в АЕС накопичилось 170 мільйонів доларів боргу.

Коментарі
Додати коментар