До статей

Артур Мегеря: Від СРО буде залежати професійне майбутнє кожного з нас

15 листопада, 2019
Думки
Артур Мегеря: Від СРО буде залежати професійне майбутнє кожного з нас

Кандидат у Раду СРО Артур Мегеря в ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» розказав про своє бачення головних цілей та завдань майбутньої об’єднаної організації арбітражних керуючих.

Уся спільнота арбітражних керуючих в очікуванні установчого з’їзду майбутнього об’єднаного СРО, а кого Ви підтримаєте на посаду голови?

На посаду голови СРО я підтримую кандидатуру Ірини Сербін, оскільки глибоко переконаний, що її досвід та знання дозволять вірно скоординувати роботу і втілити в життя основні цілі створення даної організації. Ірина вже неодноразово доводила юридичній спільноті свої вміння вдало справлятись зі складними фаховими задачами і проявила себе як прекрасний організатор. Про це свідчать її досягнення як арбітражного керуючого й голови Комітету з конкурсного права АПУ.

Який у Вас досвід в професії арбітражного керуючого ?

Я працюю арбітражним керуючим з 2009 року та прийняв участь у більше ніж ста справах про банкрутство.

Для мене, як не ідеалістично це звучить, найважливішим є захист та максимальне задоволення реальних вимог кредиторів у разі відсутності можливості відновлення платоспроможності боржника. За період виконання повноважень арбітражного керуючого я погашав заборгованість перед кредиторами на значні суми.

Щодо загальновідомих справ про банкрутство, в яких  я приймав участь як арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) це: «Співдружність Комп» Корпорації «АІС», ПАТ «Херсонський завод карданних валів», ТОВ «Плазма» та багато інших.

Стосовно моїх професійних досягнень та визнання юридичною спільнотою, то в 2017 році на форумі з конкурсного права АПУ мене було відзначено нагородою «Арбітражний керуючий року» та в 2018 році мене було визнано переможцем у номінації «Кращий юрист у сфері банкрутства» найпрестижнішої в Україні щорічної юридичної премії Legal Awards.

Окрім того, вже багато років я є радником найбільших фінансових установ та фінансових промислових груп країни у сфері банкрутства.

Чи готові Ви прийняти участь в створенні та діяльності СРО?

Вважаю, що створення цього самоврядного органу є надзвичайно важливим кроком для сфери банкрутства в цілому. Кожен учасник ринку повинен бути залученим до цього процесу, так як від цього органу буде залежати професійне майбутнє кожного з нас. Особисто я готовий приймати активну участь у роботі СРО та застосовувати свої знання, вміння і досвід з метою захисту професії арбітражного керуючого. Саме тому я маю намір пропонувати свою кандидатуру до Ради СРО або до Дисциплінарної комісії.

Яка мета та ціль СРО?

Враховуючи наявний досвід роботи арбітражного керуючого, мені з практики відомі ті проблеми з якими вони стикаються під час своєї діяльності. Зазвичай ці проблеми полягають у наявності тиску з боку кредиторів, суду та контролюючих органів.  Тому СРО повинна підтримувати, допомагати та захищати інтереси саме арбітражних керуючих.

Головними завданнями, які зараз потребують вирішення є:

  • належний захист прав та інтересів арбітражних керуючих;
  • чітке та практичне врегулювання процедури оплати послуг за виконання своїх повноважень;
  • прозорий контроль за нашою професійною діяльністю;
  • забезпечення незалежності арбітражного керуючого.

Саме реалізація зазначених вище задач і має бути втілена в життя новоствореною СРО.

Підсумовуючи, хотілось би зазначити, що створення єдиної організації арбітражних керуючих - це дійсно унікальний для всіх нас шанс об’єднати свої сили та створити дієвий, ефективний самоврядний орган, що дозволить вивести на новий рівень професію арбітражного керуючого та підвищити його статус. Тому, кожному представнику даної професії слід прийняти в цьому процесі участь та зробити свій свідомий вибір.

Коментарі
Додати коментар