До статей

Ірина Сербін: Я відчула єдність серед колег по цеху

12 червня, 2020
Думки
Ірина Сербін: Я відчула єдність серед колег по цеху

Ірина Сербін, арбітражна керуюча, партнерка Ario Law Firm, голова Комітету з конкурсного права Асоціації правників України, член Ради НААКУ прокоментувала ситуацію щодо забезпечення прав та законних інтересів арбітражних керуючих, яких було затримано правоохоронцями.

Не вважаю коректним та етичним коментувати по суті справу, яка 10 червня зібрала нас у суді. У нашого колеги - попереду непростий̆ шлях по відстоюванню інтересів. І я щиро бажаю йому успіхів у цьому!

Разом з тим, хочу звернути увагу на дещо інше. Під час професійних заходів та у ЗМІ професійна спільнота багато обговорювала питання захисту прав арбітражних керуючих. Вважаю, що вчора ми побачили, як у складний момент, коли терміново слід ухвалювати рішення, слова втілилися у реальних діях.

Коли я дізналася про ситуацію, що склалася с колегою, перше, що зробила – набрала голову Ради арбітражних керуючих міста Києва Сергія Боярчукова. І одразу почула: «Все нормально, наш адвокат вже працює на місці». Саме це є для мене показником якісної роботи голови Ради арбітражних керуючих регіону, який не тільки першим дізнався, а й дуже оперативно відреагував на ситуацію, що склалася з нашим колегою.

Пізніше саме Сергій Боярчуков повідомляв професійній спільноті фактично в режимі онлайн про перебіг ситуації, виклав позицію Ради регіону, а також закликав спільноту прийти та підтримати колегу при обрані запобіжного заходу у Печерському районному суді м .Києва.

Коли я, трохи запізнившись, приїхала до Печерського суду, то була вражена тією кількістю колег, які так само прийшли висловити свою підтримку. Усі ми навіть не змогли вміститися у залі суду.

Далі на нас чекали години очікування, виступ прокурора та сторони захисту. І це був не форум, не круглий стіл, не зібрання, де ми обговорюємо зміни до Кодексу. Це була реальна ситуація, де може опинитися чи не кожний. Адже ризик нашої професії – надвисокий, ми завжди залишаємося мішенями для недоброзичливців. І мені це відомо не зі слів.

Коли мене обирали до ради Національної асоціації̈ арбітражних керуючих, у своїй промові я сказала, що маю мрію, аби поруч з арбітражними керуючими були такі колеги, які б «стояли горою» за захист їхніх прав. Я побачила, як ця мрія почала реалізовуватися.

Я відчула ту єдність серед колег по цеху, яка завжди мене надихала в адвокатській спільноті. Я дуже вдячна усім, хто вчора прийшов та підтримав. Я вдячна адвокатам Євгенії Тонконожко, Анжеліці Моісеєвій та Ігору Глушко, які гідно билися за права нашого колеги. Народному депутату Тарасу Тарасенко, який разом з Сергієм Боярчуковим готові були взяти на поруки нашого колегу.

Це вчинок.

Як показала практика, саме на голів регіональних рад лягає первинна і основна відповідальність за захист прав своїх колег, саме вони мають першими реагувати на подібні випадки та забезпечувати необхідний захист.

Дії голови Ради Арбітражних керуючих міста Києва Сергія Боярчукова у цій ситуації̈, на мій погляд, є дуже гідними і взірцевими. Респект і подяка!

Коментарі
Додати коментар