До статей

Євгеній Лахненко: Етичні принципи є важливим елементом професії

17 червня, 2020
Думки
Євгеній Лахненко: Етичні принципи є важливим елементом професії

Євгеній Лахненко, член Ради НААКУ в ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» висловив свою думку щодо етики й професійних стандартів у професії арбітражних керуючих України.

Права арбітражних мають бути захищені. Для арбітражного керуючого етичні принципи є важливим елементом професії. Вони невід’ємні і виділяти якийсь із них досить складно. Але якщо говорити про те, що можна вважати провідним, то для мне це - чесність і високо моральність.

Часто арбітражні керуючі призначаються на підприємства, які є складними з економічної точки зору, кризовими та дійсно неприбутковими, але в яких є величезні зобов’язання перед працівниками, кредиторами, державними органами. Треба розуміти, що працівники, прості люди, які внаслідок збанкрутіння підприємства втратили роботу та засоби для існування, інколи, хоча й з недовірою, але все ж таки з надією дивляться на арбітражних керуючих. І як би не було складно, як би не намагалися протистояти твоїй діяльності, необхідно завжди пам’ятати про те, що в них також дома сім’ї, і вони також потребують доходів. Тому, і на законодавчому рівні, і в практичній діяльності арбітражних керуючих, їх права мають бути захищені.

Коментарі
Додати коментар