До статей

Нове: унікальне рішення Ради АК Львівської області

25 березня, 2021
Думки
Нове: унікальне рішення Ради АК Львівської області

При Раді арбітражних керуючих Львівської області створено постійно діючий колегіальний дорадчий орган - Комітет з питань реалізації положень меморандумів. В ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» голова цього новоутвореного органу Тарас Гупало, розказав про завдання, які вони планують виконувати.

Радою арбітражних керуючих Львівської області затверджено Комунікаційну стратегію та план розвитку на 2021 рік. Проте, комплексним вирішенням та реалізацією цього плану та стратегії, передувало підписання низки меморандумів у 2020 - 2021 роках. Станом на день виходу цієї публікації, Радою підписано 10 меморандумів з органами державної влади, громадськими організаціями та юридичними спільнотами.

Детальніше з цією інформацією можна ознайомитись за посиланням на ексклюзивний коментар інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація»  Голови Ради арбітражних керуючих Львівської області, Мар’яна Чорнія.

Додатково хочу відзвітувати за підписані меморандуми вже після виходу вищезгаданої статті, а це: Головне управління ДПС у Львівській області; Львівська обласна рада; Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, Львівський науково-дослідний інститут судових експертиз. Посилання на статтю за QR – кодом нижче.

Оскільки постало питання виконання вищезгаданих меморандумів, при Раді арбітражних керуючих Львівської області створено постійно діючий колегіальний дорадчий орган - Комітет з питань реалізації положень меморандумів. Головою комітету обрано безпосередньо мене, Гупало Тараса Вальдемаровича. Також у (команду) комітет, мною розглянуто, з числа охочих, та запропоновано Раді персональний склад Комітету. Діяльність новоствореного Комітету націлена на налагодження взаємодії зі сторонами меморандумів, укладених Радою, задля ефективної реалізації положень та досягнення мети зазначених меморандумів, залучення до участі в роботі органів самоврядування арбітражних керуючих Львівщини тощо.

Моя ціль та завдання щодо подальшої діяльності комітету полягає у тому, щоб забезпечити постійну комунікацію зі сторонами меморандумів, шляхом проведення регулярних зустрічей, семінарів, відкритих переговорних груп, для обговорення «проблемних питань», з якими ми стикаємось в провадженнях у справах про банкрутство та шляхів їх вирішення. Сподіваюсь, що це в свою чергу, призведе до поліпшення виконання державної політики щодо запобігання банкрутства, сприяння у виявленні ознак неплатоспроможності підприємств, виявлення ознак дій з фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства.

На мою думку, це може стати значним чинником для підвищення рівня економічних показників нашого регіону та покращить рівень кваліфікації та обізнаності наших партнерів у сфері банкрутства.

Важливим є і те, що при обговоренні зазначених питань арбітражні керуючі обмінюються досвідом та більш глибше зможуть зрозуміти тонкощі у сферах державного управління, місцевого самоврядування, управління юридичних компаній та приватного бізнесу, що в свою чергу робить їх досвідченішими, а отже і професіоналами своєї справи.

У комплексі, усі заходи заплановані комітетом, не тільки позитивно відображатимуться в згаданих напрямках, а й мають на меті підвищити рівень довіри до арбітражних керуючих, що в свою чергу популяризує професію в цілому.

Підсумовуючи, можу впевнено сказати, що всі підписані меморандуми забезпечують:

  • сприятливі правові, організаційні, економічні та комунікаційні умови;
  • сприятимуть захисту професійних прав арбітражних керуючих;
  • підвищать рівень професійної підготовки та кваліфікації арбітражних керуючих;
  • сприятимуть дотриманню норм професійної етики;
  • популяризують професію арбітражного керуючого;
  • забезпечать ефективну внутрішню комунікацію всередині професійної спільноти та зовнішню – з органами державної влади, громадськістю, юридичними спільнотами, тим самим підтвердять виконання запланованого плану розвитку на 2021 рік.

Створення Комітету з питань реалізації положень меморандумів це тільки перший крок до здійснення усіх планів Ради, котрий своїм прикладом та роботою буде розвивати спільноту арбітражних керуючих як в Львівській області так і далеко за межами регіону.

Коментарі
Додати коментар