До статей

Ірина Сербін: Форум з конкурсного права: майданчик, де можна «випустити пару»

05 листопада, 2021
Думки
Ірина Сербін: Форум з конкурсного права: майданчик, де можна «випустити пару»

Ірина Сербін, член правління Асоціації правників України, партнер Ario Law Firm про традиційний осінній Форум з конкурсного права, який відбудеться у Києві у Radisson Blu Hotel 19 листопада 2021 року.

За два тижні вже всьоме відбудеться Форум з конкурсного права Асоціації правників України. І останнім  часом мене все частіше питають, чи не втомилася я щороку займатися організацією цього заходу, особливо, враховуючи ковідні тренди.  Спробою пояснити, чому цей Форум щороку збирає десятки правників з усієї України, чому він потрібен спільноті, а відтак – і мені особисто.

Отже, про все по черзі.

Майданчик, що змінює сферу

Я не хочу зупинятися на цьому пункті, аби мене не звинуватили у зайвому пафосі. Просто  перерахую ті тектонічні зміни, у яких Форум відіграв не останню роль: реалізація активів збанкрутілих фінустанов у системі ProZorro.Продажі, налагодження комунікації між ДП СЕТАМ та ProZorro.Продажі, створення Кодексу України з процедур банкрутства, саморегулювання арбітражних  керуючих, реалізація майна банкрутів на прозорих електронних аукціонах в системі ProZorro.Продажі, реформування системи виконання судових рішень, створення інституту приватних виконавців тощо.

Традиційно перші три сесії цьогорічного Форуму  будуть присвячені складним питанням удосконалення існуючого законодавства та практичним аспектам норм Кодексу України з процедур банкрутства. Провідні гравці сфери банкрутства з вашою допомогою знову задаватимуть тренди розвитку галузі.

Майданчик, де можна «випустити пару»

Я не втомлююсь повторювати, що вважаю сферу банкрутства однією з найскладніших галузей права. Причому, це стосується не тільки її інтелектуальної складової, а й тих стресових умов, в яких працюють арбітражні керуючі та правники. Наше життя – без перебільшення постійна зона турбулентності, де велика кількість справ, які ми ведемо, «на межі». Психологічно це може витримати далеко не кожний. Але, на жаль,  постійні стресові умови, як правило, стають причиною того, що серед спільноти можуть виникати непорозуміння, з’являються «больові точки». Форум з конкурсного права дійсно став тим майданчиком, куди приходять не тільки заради пошуку відповідей чи компромісних рішень на наболілі питання. Форум з конкурсного права потрібен, у тому числі і для того,  щоб спільнота могла «випустити пару». Напередодні З’їзду арбітражних керуючих – це особливо актуально.

За роки, що ми організовуємо цей захід, тут відбулися десятки палких дискусій, драматичних протистоянь полярних думок. Але саме завдяки такому «загостренню пристрастей» нам завжди вдавалося винайти рішення, які б тримали баланс між усіма заінтересованими сторонами.

Повірте, цьогорічний Форум не стане виключенням. Передбачаю, що передостання сесія Форуму «НААКУ 2 роки. Перші підсумки& плани» буде однією з найгарячіших.

«Хліб та видовища»

І цього року без них наш захід не обійдеться. Такого ще не було: ми влаштуємо справжній брейн-ринг між збірними командами арбітражних керуючих, банків та приватних виконавців.

Це буде справжня інтелектуальна гра, завдяки якій ми спробуємо розв’язувати складні професійні питання.

Знайте кращих

«Вишенькою на торті» щороку стає визначення найкращих представників сфери конкурсного права. І відмінність нашої  нагороди від усіх інших у тому, що усе вирішуєте виключно ви. Через це наші нагороди-«лайки» є особливо цінними серед професійної спільноти. Долучайтесь!

Колеги, запрошую вас вкотре поговорити відверто про те, що для усіх нас дійсно важливо.

Реєструйтеся та готуйте свої питання, ми раді кожному!

https://uba.ua/ukr/events/3935/

Коментарі
Додати коментар