До новин

Суд почав санацію ЗАЗу

15 квітня, 2019
Санація
Суд почав санацію ЗАЗу

Госпсуд Запорізької області 11 березня виніс рішення про санацію АТ "Запорізький автомобілебудівний завод" в рамках порушеної в кінці минулого року справи про банкрутство. Про це повідомляється в системі розкриття інформації НКЦПФР.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Liga.net.

Термін санації - шість місяців.

План санації передбачає виведення ЗАЗу зі стану банкрутства, максимальне збереження інфраструктури виробничих потужностей заводу та відновлення виробництва легкових авто.

У корпорації УкрАВТО, в структуру якої входить ЗАЗ, повідомили, що підприємство знаходиться в скрутному становищі через падіння внутрішнього ринку нових автомобілів, втрати зовнішніх ринків збуту і різким ростові боргових зобов`язань за валютними кредитами у зв`язку з девальвацією гривні.

2018 року ЗАЗ закінчив із прибутком в 1,07 млрд грн. При цьому виробництво за минулий рік скоротилося майже в 13 разів - до 131 машин переважно за рахунок практично повного припинення випуску легкових авто. Крім того, випуск комерційних авто скоротився в 5,6 рази - до 85 од., автобусів вироблено 45 од.

В УкрАВТО отриманий прибуток підприємства пов`язували зі списанням Промінвестбанком боргу в 1,4 млрд грн.

ПрАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" входить в корпорацію УкрАВТО бізнесмена Таріела Васадзе. УкрАВТО також контролює кілька компаній-імпортерів та дистриб`юторів іноземних легкових автомобілів.

Коментарі
Додати коментар