До новин

Кредитори вирішили почати санацію державного "Центренерго"

05 червня, 2019
Санація
Кредитори вирішили почати санацію державного "Центренерго"

Комітет кредиторів енергогенеруючої компанії "Центренерго" вирішив почати санацію підприємства з метою уникнення банкрутства.

Про це повідомив арбітражний керуючий "Центренерго" Євген Луговський, пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Українські Новини.

За його словами, рішення комітету кредиторів ще повинен затвердити суд. "Комітет кредиторів прийняв рішення про перехід на наступну стадію процедури банкрутства - санацію", - сказав Луговський.

На засіданні були присутні два члена комітету кредиторів - представники компаній "Транснова" і "Баланс Груп", а також представники Фонду державного майна (ФДМУ) та Міністерства юстиції. Один з кредиторів на засіданні заявив, що у нього є інформація про розкрадання на підприємстві.

В результаті комітет кредиторів доручив арбітражному керуючому глибше вивчити інформацію про фінансовий стан боржника: інформація про розкрадання була прийнята до відома, присутні порекомендували кредитору звернутися в правоохоронні органи.

У 2017 році комітет кредиторів вже приймав рішення про доцільність введення санації "Центренерго", але клопотання до суду направлено не було.

Публічне акціонерне товариство "Центренерго" – одне з найбільших підприємств електроенергетичної галузі України. 78,289% акцій компанії належить державі в особі Фонду держмайна. Частка компанії у виробництві електроенергії становить близько 8%.

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: "Вуглегірська" (Донецька область), "Зміївська" (Харківська область) і "Трипільська" (Київська область). Їх сумарна проектна потужність - 7 660 МВт.

Банкрутство "Центренерго" було розпочато у 2004 році за заявою тоді ще держпідприємства "Ровенькиантрацит".

Нагадаємо, що санація - це система різного роду заходів, яка дозволяє уникнути банкрутства.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду державного майна здійснити приватизацію "Центренерго".

Кабінет міністрів України продовжив термін завершення приватизації ПАТ "Центренерго" до 30 вересня 2019 року.

Як відомо, в конкурсі з приватизації "Центренерго", якщо він відбудеться, можуть прийняти участь лише два учасники – ТОВ "Укрдонінвест" (співвласник — нинішній куратор галузі Віталій Карпачов) і білоруський Полоцький нафтобітумний завод. Але незалежно від того, відбудеться чи ні конкурс, він може негативно позначитися на репутації прем'єр-міністра Гройсмана.

Коментарі
Додати коментар