До новин

Сумському НВО вдалося уникнути банкрутства

09 серпня, 2019
Санація
Сумському НВО вдалося уникнути банкрутства

Сумське НВО готували до банкрутства. Це мало відбутися у травні-червні цього року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на gorod.sumy.

Коли на завод прийшло нове керівництво, стало зрозуміло, що ні роботи, ні зарплати, ні матеріальних ресурсів на підприємстві немає, а є тільки борги.

Відроджувати підприємство не просто, адже мова йде не тільки про сплату боргів, виплату зарплат, запуск виробництва і його модернізацію, а й про відновлення реноме. Попереднє керівництво зробило заводу «ведмежу послугу» та зіпсувало репутацію, коли брались замовлення, отримували аванс, але готової продукції так і не відвантажували.

«Тепер ми крім сплати боргів, банківських кредитів маємо ще повертати й авансові платежі за не виконану роботу, сплачувати штрафи за прострочення. А це теж значні суми. З частиною замовників нам вдається домовитися і перенести терміни виконання замовлень на пізніший час, іншим доводиться повертати кошти», - скаржаться на підприємстві.

Майже після року простою вдалося поновити роботу ковальського і ливарного цехів. Відновлювати таке виробництво після простою важко, оскільки втрачається працездатність обладнання.

Сумське НВО приступило до виробництва обладнання для КС «Яготин», а це чотири повнокомплектних газоперекачувальних станції, виготовлених з використанням новітніх технічних рішень, розроблених конструкторськими і технологічними службами підприємства.

Наново перепідписані всі контракти з узбецькими замовниками.

Коментарі
Додати коментар