До новин

Суд скасував процедуру санації компанії Клімова

08 жовтня, 2019
Санація
Суд скасував процедуру санації компанії Клімова

Південно-західний апеляційний госпсуд 23 вересня задовольнив апеляційні скарги НБУ і Сбербанку та скасував ухвалу Госпсуду Одеської області, якою було введено процедуру санації ТОВ “Укрбудспецтех” екс-нардепа Леоніда Клімова строком на 6 місяців.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення суду.

Провадження в справі про банкрутство ТОВ “Укрбудспецтех” було порушене судом у серпні 2016 року за ініціативою самої ж компанії.

За даними держреєстру, її кінцевий бенефіціар - екс-власник збанкрутілого “Імексбанку”, екс-нардеп Леонід Клімов.

Ухвалою Госпсуду Одеської області від 11.12.2017 було затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ «Укрбудспецтех», у т.ч. окремо внесені вимоги кредиторів, забезпечених заставою майна банкрута: НБУ - 3,47 млрд грн (перелік відповідних активів - тут);,Сбербанку - 1,2 млрд грн, Імексбанку - 103,5 млн грн.

Відповідно до судових матеріалів, загальна сума грошових вимог конкурсних кредиторів до ТОВ “Укрбудспецтех” - 5,06 млрд грн, а вартість основних засобів, які не обтяжені іпотекою та/або правами третіх осіб, - 726,7 тис грн.

Суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що ТОВ "Укрбудспецтех" перебуває у стані “надкритичної неплатоспроможності”, а “економічних ознак наявності реальної можливості відновити платоспроможність протягом 6-ти місячного строку не встановлено”.

Коментарі
Додати коментар