До новин

Абромавичус пропонує шукати шляхи оздоровлення ОПК

07 листопада, 2019
Санація
Абромавичус пропонує шукати шляхи оздоровлення ОПК

Гендиректор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус запропонував скликати засідання Ради національної безпеки і оборони з питань фінансового оздоровлення Оборонно-промислового комплексу.

Про це він заявив під час наради щодо діяльності ДК "Укроборонпром" в рамках робочої поїздки президента Володимира Зеленського до Харкова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"Я би пропонував скликати РНБО по фінансовому оздоровленню всього Оборонно-промислового комплексу, щоб підійшли комплексно до системи, в тому числі й списання боргів, в тому числі, щоб компанії (Укроборонпрому — ред.) не сплачували за ці великі гектари податок місту за те, що вони не використовують, щоб міста забрали собі те, що їм потрібно в соціальній сфері — дитячі садки, інші речі", - запропонував Абромавичус.

Він нагадав, що у власності підприємств концерну Укроборонпрому є велика кількість надлишкового майна, яке призводить до накопичення боргів та не дозволяє компаніям спрямовувати кошти на розвиток. Тож концерн має продемонструвати, як він буде реформуватись та трансформуватись, і лише після цього брати допомогу від держави.

На думку Абромавичуса, вирішення комплексних проблем потрібно проводити на майданчику Офісу Президента, Уряду або РНБО.

Коментарі
Додати коментар