До новин

На заводі «Океан» заклали дві баржі

28 листопада, 2019
Санація
На заводі «Океан» заклали дві баржі

Сьогодні, 26 листопада, на миколаївському суднобудівному заводі «Океан» заклали дві однотипні суховантажні баржі для судноплавної компанії Eurobulk (Нідерланди).

Про це повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” з посиланням на «Судостроение и судоремонт».

Довжина одного судна – 79 м, ширина – 9,6 м, висота борту – 3,5 м. Майже весь комплекс робіт виконає «Океан». Замовник самостійно встановить тільки частину електроустаткування.

Баржі мають бути готові до березня 2020 року, після чого їх доставлять до Нідерландыв за маршрутом Дунай – Майн – Рейн. Передача замовлень Eurobulk запланована в Роттердамі на квітень 2020 року.

Як повідомлялося раніше, завод «Океан» замовив 1200 т сталі у «Метінвесту»: 900 т сталі підуть на будівництво двох суховантажних барж для Eurobulk. Ще 300 т сталі використовують для модернізації суховантажа класу ріка-море. «Океан» виготовить секцію-трюм з люковим закриттям довжиною понад 20 м.

Нагадаємо, що обсяг металоспоживання в суднобудуванні – 20-30 тис. т на рік – не є значущим у його загальному обсязі, але він важливий з погляду великого потенціалу цієї галузі та споживання товстого листа.

Коментарі
Додати коментар