До новин

Занедбаний аеропорт у Хмельницькому може відновити роботу

05 червня, 2020
Санація
Занедбаний аеропорт у Хмельницькому може відновити роботу

Хмельницький аеропорт, який не працює вже майже 20 років, хочуть перетворити на вантажний хаб.

Про це доповіли президенту Володимиру Зеленському під час його візиту на Хмельниччину, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Президенту розповіли про плани щодо ремонту доріг державного значення М-12 і М-03, доріг місцевого значення, а також відновлення аеропорту.

Зеленський констатував, що аеропорт перебуває у жахливому стані. Голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет відповів, що аеропорт не працює вже майже 20 років, але зараз розглядається як вантажний хаб, адже у Вінниці є аеропорт.

Летовище має смугу у 2200 метрів. 1,5 млрд коштуватиме реконструкція смуги. Поки що місцевих коштів немає, лише до 20 млн грн є на проєктну документацію.

До березня 2021 року має бути готовий проєкт, тоді наступного року можна буде почати реконструкцію. Будівництво може тривати до 2 років

Габінет також сказав, що можна залучити інвестиції бізнесу – наприклад, "Нової пошти" та АТБ, остання просить у Хмельницькому землю під логістичний хаб.

"Ми подумаємо", сказав Зеленський, і додав, пославшись на 20 млн, які є на підготовку проєктної документації: "Запускайте проєкт".

Президент також ознайомився з перебігом капітального ремонту автомобільної дороги М12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, що здійснюється в межах програми "Велике будівництво".

Загалом протяжність автошляху в області становить 140,7 км. З них цього року заплановано оновити 56 км за кошти держбюджету та ще 41 км – у межах проекту з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Коментарі
Додати коментар