До новин

Суд продовжив санацію "Сумихімпрома" до березня-2021

18 вересня, 2020
Санація
Суд продовжив санацію "Сумихімпрома" до березня-2021

Госпсуд Сумської області відмовив Фонду держмайна в закритті провадження у справі про банкрутство ПАТ "Сумихімпром" і продовжив термін санації підприємства до 8 березня 2021 року.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Liga.net.

Як пише видання, суд визнав вимоги Фонду необгрунтованими і передчасними. Процедура санації ще не завершена, боржник продовжує господарську діяльність для відновлення платоспроможності, йдеться в повідомленні.

У 2011 році завод був визнаний боржником. Його борг - 1,4 млрд грн. У 2012 році почалася процедура санації "Сумихімпром". Керуючим санацією компанії-кредитори призначили Ігоря Лазаковича (до жовтня 2017 року), якого ЗМІ пов'язували з Фірташем.

Фонд держмайна в 2015 році подав до суду про припинення банкрутства Сумихімпром, обґрунтовуючи це тим, що провадження було порушено незаконно. Чотири судові інстанції, останньою з яких був Верховний Суд, ФДМУ програв.

Кабмін в 2018 році вніс Сумихімпром до переліку об`єктів для приватизації, але через суди підприємство скасував це рішення. У 2019 році підприємство було внесено до списку повторно.

У 2018 році Фонд держмайна оцінив Сумихімпром в $9 млн.

Коментарі
Додати коментар