До новин

Нещодавній банкрут на Львівщині виготовлятиме техніку для армії

30 листопада, 2020
Санація
Нещодавній банкрут на Львівщині виготовлятиме техніку для армії

ЗСУ взяли на озброєння автокран та військовий екскаватор, виготовлені Дрогобицьким автокрановим заводом, який ще 4 роки тому був банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Голос України".

Одноковшовий екскаватор та автомобільний кран «Силач», виготовлені в Дрогобичі, Міністерство оброни прийняло на озброєння ЗСУ як окремі зразки інженерної техніки.

Випробування в бойових умовах відбулися успішно, конструкторська та експлуатаційна документація відповідає нормам.

Дрогобицький авто-крановий завод — одне з найбільших машинобудівних підприємств Західної України. Виготовляє автокрани під торговою маркою «Силач», а також баштові крани швидкого монтування, сміттєвози та гідропідйомники.

«Ще кілька років тому мало хто вірив у майбутнє заводу. 2016-го його визнали банкрутом. Нове життя підприємство отримало торік. Тоді його першою профільною продукцією стала спецтехніка саме для ЗСУ — на базі автомобільних шасі КрАЗу!

Чудова новина! Наказом Міністерства оборони на озброєння Збройних Сил прийняті дрогобицький автокран та військовий екскаватор! Ця техніка пройшла відповідні випробування. Отож, є сподівання на нові замовлення від оборонного відомства», — прокоментував голова ОДА Максим Козицький.

Коментарі
Додати коментар