До новин

"Метінвест" Ахметова в межах санації купує Дніпровський меткомбінат за 9,2 млрд грн

27 липня, 2021
Санація
"Метінвест" Ахметова в межах санації купує Дніпровський меткомбінат за 9,2 млрд грн

Відбувся аукціон з продажу майнового комплексу ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» у рамках процедури санації підприємства. Єдиним учасником і переможцем аукціону став Дніпровський коксохімічний завод» (входить в групу Metinvest).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Finbalance.

За даними системи "Прозорро.Продажі", Дніпровський коксохімічний завод запропонував 9,17 млрд грн (стартова ціна на лот була 8,4 млрд грн).

Коментар "Прозорро.Продажі":

"Торги відбулися відповідно до Кодексу процедур банкрутства, який дозволяє продаж активу на аукціоні у випадку участі навіть одного учасника. Модель аукціону “Прозорро.Продажі” передбачає, що єдиний учасник може придбати такий актив лише за суму, яку він вказав на етапі подання закритої цінової пропозиції до початку аукціону. Учасники подають закриті цінові пропозиції без інформації про кількість конкурентів. Так забезпечується принцип, за якого учасники максимізують свої ставки для участі в аукціоні, і організатори аукціонів (продавці) отримують максимальний дохід навіть за умови продажу об’єкту в “одні руки”.

Розмір гарантійного внеску, який мали заплатити учасники аукціону для того, аби взяти участь у ньому, складає 10% від стартової ціни лоту, тобто майже 840 млн гривень. Якщо переможець аукціону відмовиться від підписання протоколу та оплати за лот, він втратить розмір гарантійного внеску. Так аукціонна система “Прозорро.Продажі” захищає організаторів торгів (продавців) від ризику зловживань з боку недоброчесних учасників.

В рамках підготовки до участі в аукціоні група Metinvest у травні 2021 року отримала дозвіл Антимонопольного комітету (АМКУ) на придбання активів Дніпровського металургійного комбінату. Раніше, на початку 2021 року, також дозвіл АМКУ отримувала компанія ТОВ “Оптімал Трейд”.

Завершення аукціону — це перший крок. Наразі очікується підписання відповідних протоколів, актів та проведення оплати. Покупець повинен сплатити ціну лоту на ліквідаційний рахунок боржника протягом 10 робочих днів. Після цього гроші будуть розподілені між кредиторами Дніпровського металургійного комбінату відповідно до черг".

Коментарі
Додати коментар