До новин

Проблемному Криворізькому гірничо-збагачувальному комбінату окислених руд знайшли інвестора

02 вересня, 2021
Санація
Проблемному Криворізькому гірничо-збагачувальному комбінату окислених руд знайшли інвестора

Кабмін підписав меморандум з інвестором, який хоче вкласти кошти у КГЗКОР у місті Долинська Кіровоградської області.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на віце-прем'єра та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

Уруський у Facebook написав про представлення проєкту з потенційним інвестором.

Він уточнив, що підприємство створювалося за міжнародної кооперації ще за радянських часів і мало стратегічне значення, проте зараз є банкрутом та багато років перебуває у кризовому стані. Втім воно є єдиним виробником послуг водопостачання та водовідведення для Долинської і припинення його діяльності призведе до екологічної катастрофи.

«Під час візиту на КГЗКОР потенційним інвестором було презентовано проєкт, який має реанімувати підприємство. Загальний об'єм інвестицій може скласти щонайменше $100 млн», — зазначив віце-прем'єр.

Водночас голова Долинської міської територіальної громади Євгеній Звіздовський повідомив, що меморандум щодо добудови комбінату було підписано з компанією "Рудомайн".

«Компанія Рудомайн згідно підписаного меморандуму про співпрацю є офіційним інвестором з добудови Долинського комбінату та зобов’язується запустити першу чергу Долинського гірничо-збагачувального комбінату вже до кінця 2022 року. Планується створення 1500 робочих місць. Також згідно плану санації в комунальну власність перейдуть житлові дев’ятиповерхівки і ми зможемо видати 600 квартир нашим жителям», - розповів Звіздовський.

Коментарі
Додати коментар