До новин

Акціонери "Донбасенерго" вирішили почати процедуру санації

30 вересня, 2021
Санація
Акціонери "Донбасенерго" вирішили почати процедуру санації

Акціонери ПАТ "Донбасенерго" ухвалили рішення ініціювати процедуру санації компанії до відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідне рішення було прийняте більшістю голосів на позачергових загальних зборах акціонерів, яке проходило в Києві з 20 по 23 вересня, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням БізнесЦензор.

Акціонери також ухвалили рішення про обрання ПрАТ "КПМГ Аудит" для надання послуг обов`язкового аудиту фінансової звітності компанії за 2021 рік.

Нагадаємо, "Донбасенерго" 10 серпня вийшло зі статусу "дефолтний" перед оператором системи передачі "Укренерго", компанія підключила Слов'янську ТЕС до енергосистеми 12 серпня. Однак вже 16 серпня Слов'янська ТЕС знову припинила генерацію електроенергії. За даними "Укренерго", зараз станція працює частково через нестачу запасів вугілля.

6 липня "Укренерго" присвоїло статус "дефолтний" ПАТ "Донбасенерго" через наявність заборгованості. В "Донбасенерго" тоді пояснювали, що виконання фінансових зобов`язань перед "Укренерго" стало неможливим через обвал цін на ринку електроенергії на початку липня суттєво нижче собівартості теплової генерації.

ПрАТ "Енергоінвест Холдинг" належить 60,86% акцій "Донбасенерго", ще 25% акцій генкомпанії належить державі. ЗМІ пишутт, що компанію контролює нардеп Максиму Єфімов з групи "Довіра".

"Донбасенерго" володіє Старобешівською (розташована на окупованій території) і Слов'янською ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт, в тому числі потужність СлТЕС становить 880 МВт. У березні 2017 року генкомпанія заявила про втрату контролю над роботою Старобешівською ТЕС.

Коментарі
Додати коментар