До новин

ВС повернув у власність держави нерухомість "Нацкінематеки", яка перебуває у санації

13 грудня, 2021
Санація
ВС повернув у власність держави нерухомість "Нацкінематеки", яка перебуває у санації

Касаційний госпсуд у складі Верховного суду повернув у власність держави 14 будівель ДП «Національна кінематека України», яке перебуває в процедурі санації.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пост КГС у Facebook.

За інформацією суду, ТОВ «АКВАБУД ЕКО» звернулося до Господарського суду міста Києва в межах справи про банкрутство ДП «Національна кінематика України» з позовною заявою до Товарної біржі «Перша універсальна біржа «Україна», ТОВ «Вест Прайт» про визнання недійсними результатів аукціону з продажу частини майна боржника (комплекс нежитлових будівель та споруд загальною площею понад 5 тис. кв. м, розміщених на земельній ділянці площею близько 8 га поруч зі станцієї метро "Лісова" у місті Києві ).

Позовна заява обґрунтована порушенням порядку проведення аукціону, а також створенням товарною біржою перешкод  позивачу як потенційному учаснику в поданні заяви на участь в аукціоні та прийнятті в ньому участі.

Рішенням місцевого господарського суду, залишеним без змін постановою апеляційного господарського суду, позовну заяву ТОВ «АКВАБУД ЕКО» задоволено, визнано недійсними результати аукціону з продажу частини майна (комплекс нежитлових будівель) боржника – ДП «Національна кінематика України».

За висновком судів оспорюваний аукціон проведено з порушенням конкурсних засад.

30 листопада КГС ВС залишив без змін оскаржувані рішення судів попередніх інстанцій та підтвердив, що 14 будівель та споруд ДП «Національна кінематека України» мають бути повернуті у державну власність.

Коментарі
Додати коментар