До новин

«Оранту» врятували від банкрутства

28 листопада, 2016
Санація
«Оранту» врятували від банкрутства

Фінансовий директор НАСК «Оранта» Руслана Михневич розповіла, як компанії вдалося уникнути банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Форіншурер».

«Оранта» на ринку страхування 95 років. Це більше, ніж весь страховий досвід незалежної України. Дійсно був період, коли економічна нестабільність в країні вдарила по діяльності багатьох підприємств. 2013-й рік був важким не тільки для «Оранти», але й для всієї України. Хоча на той момент ми і перебували серед лідерів на ринку страхування, нам не вдалося уникнути фінансових випробувань», - визнає Михневич.

Вона пояснила, що зниження премій по ряду каналів продажів відбувалося як в рамках ринкової тенденції, так і як реакція на низку помилкових управлінських рішень, допущених менеджментом компанії. Розвиток ситуації, в кінцевому підсумку, суттєво вплинув і на клієнтів, і на співробітників компанії.

«Але я рада наголосити, що завдяки комплексу тактичних і стратегічних рішень, нам вдалося відновити фінансову стійкість та поліпшити якість сервісу для клієнтів», - додає фін директор компанії.

У 2013 році Нацкомфінпослуг, визнавши той факт, що один з найбільших гравців ринку знаходиться в складному становищі, прийняла рішення і «законсервувала» стан НАСК «Оранта» на певній позначці, після чого почала поетапно вирішувати накопичені проблеми. На той час сам факт залучення тимчасової адміністрації в компанію різко вдарив по іміджу.

«Не секрет, що за останні роки на ринку фінансових послуг України, зокрема в банківському секторі, введення тимчасової адміністрації в більшості випадків у результаті закінчувалося ліквідацією фінустанови. Тому новина про введення тимчасової адміністрації послужила свого роду шоковою терапією для всього страхового бізнесу, а для наших клієнтів це стало «громом серед ясного неба», - додає Михневич.

У сформованій ситуації тимчасовим адміністратором та менеджментом компанії велася конструктивна і кропітка робота, спрямована на підтримку компанії, приймалися правильні, може бути, часом болючі, але при цьому зважені управлінські рішення.

Тимчасовий адміністратор не став залучати для управління компанією людей ззовні, а зробив ставку на внутрішній кадровий потенціал. Він надав можливість співробітникам, лояльним до компанії, брати участь у збереженні страховика.

«Це стало доленосним рішенням, оскільки жоден сторонній кризовий менеджер не був би так мотивований, як самі «орантівці», - додає фін директор страховика.

Саме така стратегія, наявність представників «Оранти» в управлінні компанією її зберегла.

Крім цього, тимчасовий адміністратор і акціонери створили робочу групу для оцінки реального стану справ у компанії, яка надала суттєву підтримку стабілізації її діяльності.

«Наша команда домоглася скорочення кредиторської заборгованості, вивчила предмети скарг клієнтів і змінила процес врегулювання страхових подій, продовживши роботу над його якістю і термінами. Ми стали учасниками угоди про пряме врегулювання страхових подій по «автоцивілці». Це тільки початок на шляху вдосконалення страхового сервісу і підвищення рівня задоволеності наших клієнтів», - резюмує керівник НАСК.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 7 діючих страхових компаній мають незадовільний фінансовий стан.

Коментарі
Додати коментар